Школа

Наша школа на Facebook-u


Претрага




Анкета

Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати

Календар

Јун 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Банери





Администрација






МАТУРСКО ВЕЧЕ

Датум: 01. Jul 2021 13:00 Категорија:

  После обављеног завршног испита, 29.јуна 2021.године прослављен је завршетак основновног образовања и васпитања.
Ове године осми разред завршио је 101 ученик, од тога 13 ученика су носиоци Вукове дипломе, 47 посебних диплома, а 46 је остварило одличан успех, 34 врло добар и 20 добар.
Матурско вече започело је доделом награда ученицима који су освојили једно од прва три места на окружним и републичким такмичењима. Како, због епидемиолошке ситуације, нека од такмичења (историја, географија, биологија и српски језик само за ученике завршних година током школовања) нису одржана, успех начуника је утолико већи, јер су и у оваквој ситуацији „побрали“ мноштво награда. Најзапаженије су, свакако, оне са Републичких такмичења, а њих је ове године било три.
Директорка школе се ученицима, родитељима, наставницима и многобројним гостима обратила речима:
„ Вечерас се и званично опраштамо од наших матуранаа који одлазе из ове школе, места где су одрастали, места где су научили најважније животне лекције, стекли прве пријатеље и прве љубави. Како наш песник каже“одлазите дугим корацима у свет“ иако знамо да ћете бити удаљени само неколико улица одавде, у суседном граду или неком мало даљем, ви одавде одлазите не као деца, већ као момци и девојке који имају јасан циљ пред собом. Први циљ сте остварили полагањем завршног испита, иако у ових задњих годину смо имали неуобичајен начин наставе већина вас је показала зрелости одговорност у извршавању својих обавеза“.
Проглашен је и ђак генерације, а то је Никола Јовановић, ученик 8/2, који је на поклон од школе добио сат са угравираном посветом
Након тога разредне старешине сва четири одељења поделила су сведочанства, похвалнице, Вукове и посебне дипломе.
Након фотографисања ученика уследила је шетња градом, а потом и свечана вечера уз музику коју је пуштао DJ.
Журка је трајала пола сата после поноћи, а потом су свршени основци отишли кући носећи са собом прелепе успомене са њиховог последњег окупљања.