Школа

Наша школа на Facebook-u


Претрага




Анкета

Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати

Календар

Јун 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Банери





Администрација






РОЂЕНДАН НАШЕ ШКОЛЕ

Датум: 29. Novembar 2023 10:06 Категорија: Obaveštenja

Основна школа "Кадињача" слави данас 62.рођендан.. Почела је са радом, као четворогодошња школа, са 12 одељења која су издвојена из школе "Анта Богићевић" и "Јован Цвијић", у просторијама зграде бившег Дома ученика, где је остала седам година. Учионице су биле "расуте" у три зграде, крајње неусловне за одвијање наставе па је изградња нове школскезграде започела је 1968. године, а цео објекат,био је завршен до краја наредне године. У наредне две године завршена је фискултурна сала и мобилијар школског дворишта,а са огрдом школа је постала потпуно условна и безбедна за рад са децом.
Временом ,како се ширио град и развијала индустрија тако је растао и број ученика,тако да последњих деценија наша школа сваке године уписује највећи број првака.Одлука да дете повере баш нашим запосленим донета је и на основу залагања наших радника и остваривања високих резултата ученика на свим такмичарским нивоима као и на завршним испитима матураната. Матична школа је у ужем градском језгру, у густо насељеном и парковима окруженом насељу,а поред школског дворишта протиче и градска речица.
Рационализацијом школске мреже од 1992. године школи је припојена школа "ЖикаПоповић" из Лозничког Поља, у својству издвојеног одељења које је удаљено око 2 километра од матичне школе.
Данашња Кадињача је веома модерна школа са опремљеним кабинетима и учионицама које су у потпуности покривене савременим наставним средствима ,добро очуваним ентеријером и екстеријером у који се непрестано улаже.Посебно треба истаћи добру сарадњу са локалном самоуправом и саветом родитеља који су нам ветар у леђа.
Желимо да напредујемо, да пружимо шансу сваком детету да оствари своје снове, да се надограђујемо и идемо у корак са временом, да учеатвујемо у свим активностима на локалним,али и републичким и међународним нивоима. Желимо да наши ученицизнају шта је пријатељство, хуманост, помоћ другу...Учимо их даг ледају у будућност не заборављајући прошлост.
Трудимо се да у споју традиције и савремених токова, пружимо сваком детету и запосленима пријатан кутак за креативно стварање и образовање.
Данас у 11 часова заказано је спортско такмичење наших ученика  са учаницима ОШ „Свети Сава“ из Липничког Шора, а вечерас ће бити одржан квиз за ученике 7. разреда. Централна приредба биће одржана у петак 1.12.2023.године.
Свим ученицима и запосленима срећан Дан школе.