Школа

Наша школа на Facebook-u


Претрага




Анкета

Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати

Календар

Септембар 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Банери





Администрација






Дан српског јединства,слободе и националне заставе

Датум: 13. Septembar 2024 14:53 Категорија: Obaveštenja

Већ пету годину Србија и Република Српска  обележавају заједнички празник - Дан српског јединства,слободе и националне заставе.  Слави се 15.9. на дан када је 1918.године пробијен Солунскин фронт, и за 45 дана ослобођена земља. На  врху Кајмакчалана тога дана поносно се завијорила српска застава. Циљ овог празника је „оснаживање јединства између српског народа  и јачање култа националне заставе“. Застава се поставља на месту предвиђеном за њено истицање,  у  складу  са важећим прописима. Циљ истицања заставе је да се покаже поштовање  према застави  као једном од најзначајнијих  елемената државности. Можемо да живимо у много земаља , али имамо једну заставу под чијим окриљем живе сви народи Србије који воле своју земљу и слободу.


Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ

Датум: 09. Septembar 2024 08:15 Категорија: Obaveštenja

Култура сећања и обележавања важних датума традиционално се негује у нашој школи. 

Јуче је био Међународни дан писмености и ми ћемо га обележити данас. 
ОУН за образовање, науку и културу УНЕСКО прогласила је 8. септембар за Међународни дан писмености 1967. да би се сваке године, на тај дан, истакла важност читања и писмености, како у животу појединца, тако и друштва у целини.
Општа декларација о људким правима дефинише право на образовање, а тиме и право на писменост као једно од основних људских права.
Некада се под писменошћу подразумевала способност разумевања и коришћења знакова од којих се састоји неко писмо. Данас се приступа функционалном описмењавању које подразумева могућност исправног читања и писања, разумевања и коришћења информација добијених из текстова, формулара, извештаја... На тај начин се унапређује живот појединца, учествује се у одлукама заједнице и омогућава се приступ важним информацијама које се тичу социјалне и здравствене заштите.
Крајем 20. и почетком 21. века на светску сцену ступа тзв. нова писменост, односно информатичко описмењавање. 
ТЕЖИМО ОПИСМЕЊАВАЊУ! ПИСМЕНОСТ ЈЕ УЛАЗНИЦА ЗА БУДУЋНОСТ!

Прочитај

ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА!

Датум: 02. Septembar 2024 19:20 Категорија: Obaveštenja

Почетак нове школске године ученици су дочекали жељни игре и другара.Најнестрпљивији су ,сигурно,били они најмлађи који први пут седају у школску клупу.
Преко сто првачића  распоређених у 5 одељења  зашаренило је данас наша школска дворишта у матичној школи и издвојеном одељењу.
Њих су данас дочекали учитељи и старији другари који су им приредили програм добродошлице те је страх брзо нестао, а осмеси су красили лица и малишана и њихових родитеља.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ-ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Датум: 27. Avgust 2024 13:34 Категорија: Obaveštenja

30.8. 2024.-ПЕТАК
МАТИЧНА ШКОЛА:РОДИТЕЉСКИ САСТАНАК-5.РАЗРЕД у 17h (одељенске старешине,предметни наставници)
 
ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ: РОДИТЕЉСКИ САСТАНАК-5.РАЗРЕД у 18h (одељенске старешине,
предметни наставници)
 
2.9. 2023.-ПОНЕДЕЉАК
МАТИЧНА ШКОЛА : СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА у 17h
 
ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ: СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА у 14h
 
(ученици првог разреда немају наставу 2.9. већ са родитељима долазе на свечани пријем)
 
ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧИЊЕ 2.СЕПТЕМБРА 2024.ГОДИНЕ

РАСПОРЕД СМЕНА У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ:
ПРВА СМЕНА- 8:00h      I , III, V и VII РАЗРЕД + Одељење за децу са сметњама у развоју
ДРУГА СМЕНА - 13:30h   II, IV, VI и VIII РАЗРЕД

 
РАСПОРЕД СМЕНА У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ:
ПРВА СМЕНА- 8:00h     -V,VI.VII ,VIII РАЗРЕД
ДРУГА СМЕНА - 13:30h   - I,II,III, IV РАЗРЕД

Прочитај

ДРУЖЕЊЕ У ТРШИЋУ

Датум: 02. Jul 2024 12:23 Категорија: Obaveštenja

 Већ традиционално колектив наше школе имао је дружење у Тршићу на крају школске године. Уз дружење и обилну храну, запослени су смехом превазишли и повремене пљускове који су нас селили из баште ресторана у његове просторије и обатно.
Дружење је потрајало до касних поподневних часова.

     

Прочитај

НАШИ МАТУРАНТИ

Датум: 02. Jul 2024 11:49 Категорија: Obaveštenja

Ученици осмог разреда наше школе прославили су завршетак школовања. Свечана додела сведочанстава и диплома почела је у 19 часова у дворишту школе. У овој успешној генерацији је био 121 ученик, од чега је 15 вуковаца, 31 носилаца дипломе "Доситеј Обрадовић" и  
48 одличних. Том приликом уручене су и нагаде свим ученицима који су заузели једно од прва три места на окружним и републичким такмичењима, смотрама и квизовима. Од ове школске године први пут додељена је диплома Драган Бартула за најуспешнији ликовни рад у категорији млађих и старијих разреда.
Након тога ученици су наставили славље у реторану "Бумеранг".

https://youtu.be/urfk9xZuFFU

Прочитај

ГЕНЕРАЦИЈА 2009

Датум: 30. Maj 2024 10:35 Категорија: Успеси ученика

Синоћ су запослени присуствовали несвакидашњој представи коју су за њих припремили ученици осмог разреда. Праћење њиховог школовања од сусрета са учитељима, поновна подела одељења, настава у време Corone и дешавања у старијим разредима, до њихове матуре били су тема коју су наши матуранти извели на невероватан начин. Сви присутни били су ганути, емоције су се смењивале од суза до смеха, а њихове имитације запослених биле су награђене огромним аплаузима. 
У историји ове школе, а претпостављамо и многих других, просветни радници никада нису доживели овакав вид пажње и поштовања који су наши ученици указали нама запосленима. Између осталог, на поклон су сви учитељи, предметни наставници и директор добили платнене торбе са логом школе и великим ХВАЛА. У њих су биле убачене књиге са симболичним насловим. Као поклон за  школу су на стаклу угравирали своја имена и посвету "Успех у друштву почиње са успехом у вашем друштву. Хвала за незаборав".
Ми, запослени у школи, ЗАХВАЉУЈЕМО се овој генерацији матураната на незаборавном дружењу и представи коју су за нас припремили, а посебно пожртвованој и надасве маштовитој родитељки Лидији Шекуларац која је све ово осмислила и спровела у дело.

https://podrinje.rs/hvala-za-nezaborav/

https://loznickenovosti.com/2024/05/31/neskvakidasnji-gest-maturanata-kadi/

Прочитај

КВИЗ УЧЕНИКА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

Датум: 30. Maj 2024 09:07 Категорија: Obaveštenja

У уторак, 28.маја одржан је међуодељенски квиз ученика четвртог разреда. Такмичила су се четири одељења и у играма знања и слободној тачки где  су били у потпуности изједначени. Родитељска игра пантомиме је задржала исти разултат, а тек у последњој игри опште културе пресудила је брзина у давању тачних одговора тако да су на крају победници били одељење 4/1. Друго место поделиле су екипе 4/2 и 4/4, а треће место 4/4.
Како је ово први сусрет ученика четвртог разреда са оваквим видом надметања, морамо похвалити све учеснике на показаном високом нивоу знања и сналажљивости, као и родитеље који су били подршка својој деци и активно учествовали на сцени.

Прочитај

КРОС РТС-а

Датум: 17. Maj 2024 11:46 Категорија: Obaveštenja

Као и сваког маја, данас је  у нашој школи је одржан крос РТС-а за све ученике који су желели да трче. У организацији Министарства просвете и Спортског савеза у свим градовима, општинским центрима и селима трчали су сви ђаци и предшколци.

Прочитај

ДЕЧЈА РАДОСТ

Датум: 26. April 2024 12:12 Категорија: Obaveštenja

Школско двориште у издвојеном одељењу у Лозничком Пољу је овог 26.априла окупано не само сунцем него и дечијом грајом и узбуђењем.
Традиционално, пред сваки Васкрс ученици наше школе организују
продајну изложбу рукотворина са симболима овог празника.
У госте им долазе другари из матичне школе и обданишта где поред ове активности деца имају прилику да проведу време у дружењу и игри развијајући тако осећај заједништва,предузетништва и другарства.

Прочитај