Школа

Наша школа на Facebook-u


Претрага




Анкета

Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати

Календар

Мај 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Банери





Администрација






ТЕМАТСКИ ДАН СРЕЋЕ

Датум: 26. Mart 2024 12:02 Категорија: Obaveštenja

Предлог да се Светски дан среће прославља сваког 20. марта је прихваћен једногласно.Циљ је да се повећа свест о важности потраге за срећом и добробити светског становништва, с обзиром да је потрага за срећом основни људски циљ.
Тамо су, у подножју Хималаја , седамдесетих година прошлог века увели нову меру националног благостања која се није мерила у материјалним богатствима, већ у осећају среће у народу, позната као бруто национална срећа.
Србија се налази на 78. месту листе која мери ниво среће у 156 земља света, показују подаци последњег Извештаја о срећи који су Уједињене нације објавиле 2018. године.
Међу дефиницијама среће помињу се слобода, сигурност, положај у друштву, материјално добро, унутрашњи мир.
Планинска азијска земља Бутан годинама важи за земљу са најсрећнијим грађанима на свету. Ова држава је 2005. увела први Индекс бруто националне среће 
 Најсрећније државе на свету су : Финска, Данска, Норвешка,  Исланд,  Холандија и Швајцарска
Потрага за срећом је основно право сваког људског бића, без обзира на то у каквим се условима он налазило и живео, а потрага за стањем испуњења је наша свакодневна мисија. Срећа је ментално или емоционално стање са позитивним и угодним емоцијама, које иду од задовољства, до радости. 
Срећу чине мале ствари, свакодневне ситинице на које често ни не обраћамо пажњу. Уколико желите да се осећате боље и да будете срећнији, не треба Вам пуно. Зашто не бисте почели још данас? Верујем да сте се јутрос пробудили уз осмех, будући да нам стиже пролеће. Ето једног разлога за срећу, а ми ћемо додати још један – данас прослављамо Међународни дан среће и у школи као тематски дан часови ће бити посвећени срећи!
Зато треба да знамо: Смех је заразан људима је тешко да остану намрштени ако гледају другу особу док се смеје.
Будимо срећни, а то ћемо постићи ако ширимо пријатељство, љубав и помажемо другима својом толеранцијом, разумевањем и емпатијом.